Перелік небезпечних препаратів, які є в кожній домашні аптечці: деякі можуть викликати рак

Перевірте свою аптечку!

Домашня аптечка є у кожній оселі. Але її вміст має бути переглянуто, адже там можуть «ховатися» небезпечні препарати. Про це розповів кандидат медичних наук, терапевт, кардіолог, клінічний фармаколог Андрій Кондрахін.

Які ліки небезпечні

Існують препарати, які нібито здатні підвищити імунітет. Вони виготовляються на основі женьшеню, але небезпечні для здоров'я.

– Він може дійсно викликати активність імунної системи, але це може спровокувати і розвиток різних аутоімунних захворювань, які у людини можуть перебувати в зародковому періоді, - розповів Кондрахін.

 

Вітамін D3

 

— Небезпечно приймати улюблений багатьма вітамін D3. Попри те, що в нашому кліматі сонця дійсно не вистачає, спершу ви повинні дізнатися рівень цього вітаміну в організмі, здавши відповідні аналізи.

Полівітамінні комплекси і БАДи

Не приймайте добавки й вітаміни з будь-якого приводу. Їх ефективність давно спростована.

– При цьому вже було доведено в роботах, наприклад, англійських вчених, те, що у жінок, які безконтрольно застосовують полівітаміни, рак грудей виникав набагато частіше, ніж у тих, хто вітаміни приймав рідко, - наголосив лікар.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень