Найкорисніші у світі овочі, які треба їсти щодня

Загалом їх 5

Чимало овочів є джерелом вітамінів, мінералів й чудово поповнюють запаси мікроелементів необхідних для підтримки високої якості життя.

Експерти назвали 5 найкорисніших овочів, які найкраще їсти як повноцінну страву.

Броколі

Броколі багата на сірковмісне рослинне з'єднання - глюкозинолат, а також на сульфорафан - його побічний продукт.

Сульфорафан за різними даними може запобігати розвитку онкологічних захворювань. Вживання броколі також може допомогти запобігти іншим видам хронічних захворювань.

Броколі містить багато поживних речовин. У 100 грамах броколі практично 116% добової потреби у вітаміні К, 135% добової потреби у вітаміні С, а також достатня кількість фолієвої кислоти, марганцю і калію.

Брюссельська капуста

Брюссельська капуста містить кемпферол, антиоксидант, який може бути особливо ефективним для запобігання пошкодження клітин. Вживання брюссельської капусти також може допомогти поліпшити детоксикацію, знизити ризик колоректального раку.

Кожна порція містить велику кількість вітамінів і мінералів, зокрема вітамін К, А, С, фолієву кислоту, марганець і калій.

Шпинат

Крім того, що шпинат має разючий склад поживних речовин. 60 грамів сирого шпинату забезпечує 112% щоденних потреб людини у вітаміні А та всю добову потребу у вітаміні К, всього за 7 калорій.

Також шпинат багатий антиоксидантами, які допомагають знизити ризик хронічних захворювань.

Шпинат багатий бета-каротином і лютеїном, двома типами антиоксидантів, які пов'язані зі зниженням ризику розвитку раку. Вживання шпинату корисне для здоров'я серця, адже може знизити артеріальний тиск.

Морква

Морква містить бета-каротин, антиоксидант, який надає популярному овочу яскраво-помаранчевий колір і може допомогти запобігти раку.

З кожною порцією моркви в тиждень ризик розвитку раку простати в учасників експерименту знижувався на 5%. За результатами іншого дослідження, вживання моркви також може знизити ризик раку легенів у курців в три рази.

Морква також багата на вітамін С, вітамін К та калій.

Часник

Часник використовували як лікарську рослину ще в стародавні часи в Китаї та Єгипті.

Основною активною сполукою в часнику є аліцин. Кілька досліджень показали, що часник може регулювати рівень цукру в крові та сприяти здоров'ю серця, а також може бути корисним у профілактиці раку.

Джерело: РБК-України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень