Найгірші цукерки для дітей: на що варто звернути увагу
Улюблені солодощі можуть нашкодити

Цукерки — одні з улюблених ласощів дітей, але деякі з них можуть серйозно зашкодити здоров’ю. Справа не лише у великій кількості цукру. У складі солодощів часто є небезпечні інгредієнти, які негативно впливають на організм дитини.
Що найшкідливіше в цукерках
- Зайвий цукор викликає гіперактивність, потім — втому і дратівливість. Постійне споживання веде до карієсу, ожиріння та діабету.
- Трансжири додають до кремів та начинок. Вони псують серце, судини й мозок.
- Штучні барвники й ароматизатори роблять цукерки яскравими, але можуть спричиняти алергії та порушення уваги.
- Консерванти й емульгатори шкодять шлунку і кишківнику.
- Нуль користі в таких солодощах немає ні вітамінів, ні клітковини — тільки калорії.
«Чорний список» цукерок
Види солодощів, яких варто уникати:
- Жувальні цукерки та мармелад
Багато цукру, барвників, липка текстура — сприяють карієсу. - Шоколадні батончики з карамеллю та нугою
«Калорійна бомба» з мінімумом какао, трансжирами і цукром. - Дешевий шоколад
Містить більше жирів і добавок, ніж справжнього какао. - Льодяники та карамель
Цукор довго залишається в роті — шкодить емалі. - Зернові батончики в глазурі
Часто видаються за «здорові», але майже не кращі за солодкі батончики. - Цукерки-шипучки, жувальні гумки з цукром
Цукор і кислоти руйнують зубну емаль і сприяють карієсу.
Солодке — це не заборона, а питання помірності. Варто обирати натуральніші продукти без барвників і зайвих добавок. І головне — завжди читати склад.
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ