Не шоколад, і навіть не зефір: найкорисніші солодощі, для охочих схуднути

У них максимум поживних речовин

І можливо для багатьох це не стане новиною, але найкорисніші солодощі - це сухофрукти.

Висушений фрукт чи ягода. Висушений, а отже позбавлений більшості води. Якщо у середньостатистичному фрукті 85% води, то в сухофрукті - лише 15%. Саме сушіння робить фрукт десертом... найкориснішим десертом, бо все в ньому збільшується в кількості, концентрується, - каже тренер та нутриціолог Віктор Мандзяк. 

Десертом сушений фрукт стає тому, що в ньому кількість цукру збільшується в 6 разів, з 10% до 60% в середньому. А найздоровішим він стає, бо і вітаміни, і мінерали, і клітковина з сушінням в ньому концентрується.

В сухофруктах десь 7-9 грамів клітковини на 100 грамів, тому вони корисні.

Кожен спожитий грам клітковини знижує засвоюваність калорій десь на 7 ккал. Тобто, якщо в 100 грамах чорнослива номінально 250 калорій, то з урахуванням 49 калорій, які не засвояться завдяки клітковині (7х7=49), в сушеній сливці по суті 200 калорій, - написав Мандзяк.

 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень