Найбільше зростання кількості чоловіків-студентів в Україні зафіксоване на Рівненщині (ФОТО)

Причому – немолодих

Чоловіки масово вступають до вишів на платні форми навчання, аби отримати «відмазку» від мобілізації. Попереду – західні області України. Зокрема, Рівненщина.

Загалом частка чоловіків серед студентів-першокурсників платної форми навчання у 2023 році зросла до 70%, а середній вік – до 27 років, пише NGL.

Окрему увагу привертає вікова категорія студентів (чоловіки 30+ та 40+). Причина очевидна – статус студента гарантує відстрочку від мобілізації у період воєнного стану, хоча середня вартість року навчання в ЗВО зросла до 23,7 тис. гр.

Колаж NGL

Відповідно б’ють рекорди й прибутки закладів вищої освіти (ЗВО).

У 2023 році ЗВО отримали понад 2,6 млрд грн лише за рахунок чоловіків далеко не студентського віку (минулого року було 1,7 млрд грн).

Рекордсменом став харківський Український державний університет залізничного транспорту, де у 2021 році чоловіків-контрактників першого року навчання було 102, а у 2023 – вже 2033, тобто у 20 разів більше.

Серед лідерів за кількістю охочих отримувати (додаткову) вищу освіту, чоловіки з Заходу України.

Зокрема, вирізняється Рівненщина.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень