Найбільш високооплачуваний працівник НАБУ зустрівся з рівненськими студентами

Розповів скільки йому платять та як працює антикорупційне бюро

Заступник голови Національного антикорупційного бюро України Анатолій Новак завітав до міжнародного економіко-гуманітарного університету в рамках кампанії «Студенти проти корупції». Її реалізовує антикорупційне бюро спільно з програмою розвитку ООН в Україні. Після розповіді про боротьбу з корупцією в державі студентам запропонували задати питання заступнику очільника НАБУ. Окрім подробиць із біографії, присутніх зацікавила й зарплата посадовця.

Тож, Анатолій Новак розповів, що щомісяця він отримує понад 119 тисяч гривень. Це більше, аніж зарплата голови антикорупційного бюро Артема Ситника. Проте головною темою діалогу між студентами та борцями із корупцією було функціонування та взаємодія антикорупційних установ. Студентів ознайомили із завданнями НАЗК, НАБУ та спеціальної антикорупційної прокуратури, розповідає заступник голови НАБУ Анатолій Новак:

Є різні процедури, які потрібно навчитися розділяти. Є антикорупційне бюро, антикорупційна прокуратура і є суд, тобто коли антикорупційне бюро скеровує справу до суду, його бере на себе антикорупційна прокуратура (САП), яка забезпечує процес взаємодії з судом. 

А от сам судовий процес над корупціонерами є чи не головною проблемою антикорупційного бюро, адже судді часто не доводять подану справу до кінця. Багато проваджень можуть відкласти на полицю, де про них просто забудуть.

І все ж за останній рік роботи детективам НАБУ вдалося повернути державі понад 110 мільйонів гривень, запобігти розкраданню більше ніж півмільярда та ліквідувати декілька масштабних корупційних схем. Проте, якщо в державі не створять спеціальний антикорупційний суд – більша частина роботи НАБУ зведеться до нуля.

Велику роль відіграє й саме суспільство, яке власноруч сприятиме боротьбі з корупцією, як от у випадку з головою державної фіскальної служби Романом Насіровим, де громадськість сама взяла під контроль скеровану детективами НАБУ до суду справу проти високопосадовця. Зауважимо, що Романа Насірова підозрюють у розкраданні майже двох мільярдів гривень з державного бюджету.

Тож для того, аби молоде покоління вміло боротися з корупціонерами, працівники Бюро спільно з Програмою розвитку ООН зустрінуться зі студентами ще 13 вишів на Заході України, де як відомо, антикорупційна реформа показала найкращі результати.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: МЕГУНАБУ
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень