Найчастіші помилки при пранні, які шкодять речам

15 погрішностей, які «вбивають» ваші речі під час прання

Щоб зберегти пристойний вигляд одягу, потрібно насамперед правильно його прати.

Тож сьогодні розповідаємо про 15 найбільш частих помилок у пранні, які псують улюблений одяг.

1. Неправильне сортування. Крім кольору, необхідно звертати увагу на тип тканини: флісовий одяг перуть виключно окремо, а рушники ніколи не перуть разом з синтетичними речами.

2. Неправильне видалення плям. Не дивуйтеся дірці, якщо ви звикли люто терти плями. Найкраще їх не розтирати, а промокати шматком тканини білого кольору.

3. Надлишок порошку. Забагато порошку - забагато піни, яка може затримувати бруд у таких місцях як, до прикладу, комір.

4. Блискавка. Блискавки необхідно застібати перед пранням, так як зубчики можуть пошкодити інші речі.

 

5. Застебнуті ґудзики. А от ґудзики краще розстебнути, інакше вони можуть відірватися, а нитки швидко прийдуть у непридатність.

6. Забагато відбілювача. Відбілювач робить тканину менш міцною, тому спробуйте спершу старе добре кип'ятіння: велика каструля і пара крапель лимонного соку.

7. Автоматичне прання купальників. Купальники, плавки, а також будь-який інший одяг з еластану та спандексу суворо заборонено прати у машинці – лише прохолодна вода і ручне прання.

8. Давати «відпочинок» пральній машині. Деякі господині дають пральній машині «відпочити», помилково думаючи, що кілька циклів поспіль можуть привести до поломки. Однак розумніше прати поспіль: такий підхід дозволяє скористатися перерозподілом тепла від попереднього циклу, скорочуючи споживання електроенергії.

9. Один цикл для подушок і ковдр. Якщо перете пір'яні подушки і ковдри в машинці, то прокрутіть їх двічі: пір'я затримують піну і після одного циклу мийний засіб може залишитися всередині.

10. Безладне завантаження. Найскладніше після прання - знайти пару кожному носочку. Спробуйте хоч раз слідувати правилу: спершу шкарпетки, потім – все інше.

11. Пом'якшувач тканини для рушників. Пом'якшувач знижує абсорбційну здатність тканини, тому для рушників його краще не використовувати.

12. Перебір з речами. Не потрібно завантажувати барабан напхом: від цього рвуться речі, а машинка ламається.

13. Неправильне прання пуховиків і курток. Щоб пух не скочувався, покладіть три тенісних м'ячики у барабан. Вони не дадуть скочуватися пуху і виб'ють з речей усю піну.

14. Використання дорогих мийних засобів. У більшості речей, до яких ми звикли, є бюджетні аналоги: кухонна сіль повертає речам яскравість, а крейда - допомагає позбутися від жирних плям. Господарське мило відбілює і видаляє плями. Лимонний сік можна додавати для ароматизації і пом'якшення білизни.

15. Неправильний догляд. Частіше мийте пральну машину, не забувайте, що відсік для порошку і кондиціонера у більшості машин можна зняти. Оскільки саме під ними скупчуються мийні засоби, там потрібно мити найчастіше. Не закривайте кришку після закінчення прання, щоб дати їй висохнути і провітритися. Кілька разів на рік запускайте один цикл з гарячою водою, змішаною з білим оцтом і пралка буде як новенька.

За матеріалами Ukr.Media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень