Навіщо додавати соду під час смаження цибулі: кулінарна хитрість, яка вас приємно здивує
Сода має особливі властивості
Цибуля – частий інгредієнт у багатьох стравах. Його додають у котлети, бургери та навіть супи. Але, якщо комусь не подобається різкий смак і запах сирого овочу, то його прийнято обсмажувати. У цьому випадку цибуля стає м’якшою, приємнішого і апетитнішого кольору.
Але мало хто знає, навіщо при обсмажуванні цибулі додавати харчову соду.
Як відзначають кулінари з досвідом, все в тому, що такий інгредієнт допомагає рівномірно прожарювати шматочки овочів, а також роблять його колір золотистим.
Як правильно додати соду у цибулю?
Для початку потрібно нагріти сковороду, влити олію і відправити нарізану цибулю. Як тільки цибуля почне змінювати свій колір і набуде прозорості, потрібно додати соду.
На 300 г подрібненого продукту достатньо взяти лише одну третю чайну ложку цього інгредієнта.
На смакових якостях така добавка ніяк не позначиться.
Джерело: prostoway
Радіо Трек: НОВИНИ