Навантаження і надалі зростатиме: новий предмет у школах вивчатимуть 800 тисяч учнів

Вже з 2025 року

У 2025-2026 роках Міністерство освіти і науки впровадить у шкільну програму для 8 і 9 класів предмет «Підприємництво та фінансова грамотність».

Про це йшлося на конференції з фінансової грамотності FinLit Forum, в який взяли участь представники Міністерства освіти і науки.

За словами голови Національного банку України Андрія Пишного, впровадження у шкільну програму предмета «Підприємництво та фінансова грамотність» це надзвичайно важливий і вагомий крок до розвитку фінансово здорового суспільства.

Уже незабаром щорічно приблизно 800 тисяч учнів у всій Україні будуть навчатися зважено ухвалювати фінансові рішення, раціонально керувати грошима, заощаджувати, ефективно управляти своїми боргами, уникати шахрайства, ставити фінансові цілі та працювати для їхнього досягнення, — зазначив Пишний.

Своєю чергою генеральний директор директорату шкільної освіти МОН Ігор Хворостяний зауважив, що Міністерство освіти і науки постійно підтримує ініціативи, спрямовані на підвищення фінансової грамотності дітей та молоді.

Згідно з реформою НУШ фінансова грамотність є наскрізною лінією в навчанні вже з 1 класу. Діти змалечку в ігровій формі вчаться планувати покупки, рахувати гроші, дізнаються, що їх можна збирати, тобто відкладати покупку на майбутнє, тощо, – сказав Хворостяний.

Він зазначив, що з 8 класу школи зможуть запровадити прицільний курс фінансової грамотності, який передбачає опанування складніших тем: взаємодію з банками, запуск бізнесу, цінні папери тощо.

Джерело: Освіта.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень