Науковці вирахували нову безпечну дозу алкоголю

Цікаво, що вперше ця доза є однаковою як дляя чоловіків, так і для жінок

Дослідники з Університету Шеффілда (Великобританія) надали власні рекомендації щодо вживання алкоголю, згідно з якими чоловіки та жінки можуть безпечно вживати однакову дозу алкоголю на тиждень. На думку фахівців, людина, що випиває не більше 14 одиниць алкоголю на тиждень, має менше шансів померти від проблем, пов'язаних з алкоголем.

Відзначимо, що дослідники вперше дійшли висновку про відсутність гендерних відмінностей при вживанні алкоголю. Раніше вважалося, що допустима доза спиртних напоїв для жінок є меншою, в той час як для чоловіків - більшою.

Нагадаємо, що одиниця алкоголю - це 10 г абсолютного алкоголю, а не обсяг рідини. Для обчислення кількості одиниць алкоголю в конкретному напої слід помножити кількість напою в літрах на його міцність, а результат помножити на особливу ​​вагу всіх алкогольних напоїв 0,789 (тобто, на щільність у порівнянні з щільністю води). Отже, отримуємо формулу: обсяг (літри) × міцність (%) × 0,789 = кількість одиниць алкоголю. Таким чином, якщо говорити про сухе червоне вино, то виходить, що безпечно споживати 2,5 пляшки на тиждень. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень