Науковий дрес-код, або забирайте документи: скандал у ліцеї через «білий верх, чорний низ»

Ученицю не допустили до навчання

Фото ілюстративне

4 вересня ученицю ліцею ім. Івана Пулюя Івано-Франківської міської ради не допустили до навчання начебто через начебто неналежний вигляд. Про інцидент розповіла мама дівчинки Ольга Ярошевич у фейсбуці, пише КУРС.

Мою доньку, ученицю ліцею ім. Івана Пулюя, вигнали і не допустили до навчання за неналежний вигляд. Мене про це не повідомили, дізналась від доньки, що телефонувала мені плачучи від безвиході та образи, – зазначає мама дівчинки.

За її словами, 28 серпня класний керівник довів до відома батьків, що тепер у них офіційний дрес-код – білий верх та чорний низ. Дитина вдягнула те, що мала такого кольору. Але у закладі пояснили, що це має бути діловий стиль.

Керівництво, а саме заступник директора, який при розмові навіть не назвав свого імені, в ультимативній формі дав зрозуміти, що як немає грошей на діловий стиль, то і не варто пхатись у профільну освіту.

Вразило мене те, що без жодного остраху працівники закладу в урочний час відправили її додому, – каже Ольга Ярошевич.

У Департаменті освіти та науки Івано-Франківської міської ради обіцяють розібратися у ситуації. Опублікували допис про те, що директор закладу пояснив, що у ліцеї дійсно існують певні рекомендації щодо одягу здобувачів освіти, які прописані та доведені до відома учасників освітнього процесу та їх батьків. Також керівник наголосив, що ці правила не є нововведенням.

Педагогічні працівники та учні закладу також підтверджують, що ніхто не мав наміру виганяти ученицю чи ображати її.

Ситуацію пояснюють недокомунікацією.

 

Також ліцей нещодавно здобув статус закладу спеціалізованої освіти науково профілю і може мати певні вимоги до зарахування здобувачів освіти.

Цікаво, що думки франківчан з цього приводу різняться. Одні пишуть, що вимога щодо дрес-коду в умовах війни є недоречною, інші наводять на приклад престижні закордонні заклади, де форма – частина вимоги для учнів та студентів.

Marie Holovchak

Ідіотизм, форма є в багатьох школах по всьому світу. Особливо в школах престижних, з репутацією і історією. Школах де освіту дають кращу за середньостатистичну.

Не подобається устав ліцею - пакуйте речі і йдіть в інший. 90% шкіл у Іф форми не мають.

 

Валерия Погудина

Тут можна говорити про профнепридатність! Під час війни адміни «закладу з вимогами» втратили контекст!

 

Наталія Кушніренко

Також ліцей нещодавно здобув статус закладу спеціалізованої освіти науково профілю і може мати певні вимоги до зарахування здобувачів освіти. Серйозно? науковий дрес-код, або забирайте документи?)

 

Надія Лещик

Як поєднується спеціалізована освіта, вимоги до зарахування та вимога шкільної форми й недопуск дитини до освіти?

 

Раніше на тему освіти ми писали:

«За такі гроші няню на день не винаймеш», – у науковця волосся дибки через ситуацію в освіті

 

Травмовані школою та не вміють говорити: викладач поділився враженнями про студентів-першокурсників

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень