«Нас побили тітушки»: віряни пікетували під Рівненською ОДА (ФОТО)

Адже в них відібрали храм

Сьогодні близько двох десятків вірян пікетували біля Рівненської ОДА. Релігійна громада колишньої УПЦ МП села Постійне Костопільського району вимагала зустрічі з головою адміністрації.

Причиною цього стало начебто рейдерське захоплення місцевого храму. Пікетувальники заявили, що напередодні ввечері у їхню церкву вломилися невідомі особи, які зрізали замки і побили частину прихожан.

За словами однієї із засновниць храму Марії Жук, у храм вдерлися найняті «тітушки»:

Частина наших людей запросили тих «тітушок» з Костополя і Рівного і зробили розгром, побили людей. Більшість людей, яких побили, сьогодні не приїхали. У нас церковна громада близько 200 людей, які постійно на службу ходять. А ті, що це робили, вони ж сюди навіть не ходять... Поліція там теж була і нічого не робила.

Між тим, заступник начальника регіональної політики у сфері культури, релігії та національностей РОДА Ігор Соколовський говорить, що ця релігійна громада змінила свою підлеглість ще 26 березня і тепер – у ПЦУ:

В тому селі відбулися збори. Відбувся перехід громади у ПЦУ – змінена підлеглість. Громада подала документи до адміністрації, ми зареєстрували статут у новій редакції і, відповідно, внесли зміни до державного реєстру. 

 

Ми їм пояснили: якщо ви не згідні, якщо ви вважаєте, що збори були незаконними – оскаржуйте в судовому порядку. Вони сказали, що такий позов чи поданий, чи тільки буде поданий.

Тим часом у поліції кажуть, що на місце події вони дійсно виїжджали, однак нічого, окрім словесної перепалки там не було. Мовляв, у селі був конфлікт частини прихожан з місцевим священиком. Жоден з учасників цього конфлікту не подав заяви про побої. Крім того, на місці події не було ніяких сторонніх осіб - виключно жителі цього ж села.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень