Рівненська ОДА очолить перехід з МП до ПЦУ

Зокрема реєструватиме релігійні громади області як юридичні особи

Релігійні громади Рівненщини, як юридичні особи, здійснюватимуть державну реєстрацію в управлінні культури і туризму ОДА.

Як повідомляє сайт ОДА, оформлення документів буде відбуватися за принципом «єдиного вікна».

Тут одночасно реєструватимуть статути релігійних громад і будуть проводити державну реєстрацію юридичних осіб.

Фахівці управління культури і туризму пройшли відповідне навчання, отримали статус державних реєстраторів і набули право вносити інформацію до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Раніше ці функції здійснювали державні реєстратори в районах та містах.

Нагадаємо, порядок реєстрації релігійних організацій змінено відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи».

Відповідно до Закону, держава визнає право релігійної громади на її підлеглість у канонічних та організаційних питаннях будь-яким діючим в Україні та за її межами релігійним центрам (управлінням). Також передбачена і вільна зміна цієї підлеглості шляхом внесення відповідних змін до статуту.

Нині на Рівненщині активно триває процес переходу релігійних громад до Православної церкви України. І на сьогодні статут єпархіального управління Рівненської ПЦУ перебуває на реєстрації у Мінкультури.

Рішення щодо зміни своєї підлеглості релігійних громад будуть оприлюднюватися на офіційному веб-сайті Рівненської ОДА, після надходження документів в установу.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень