Нардепи переплутали: передвиборча кампанія в Україні – на межі зриву

«Соупадєніє?» (с)

Комітет виборців України попереджає про загрозу зриву агітаційних кампаній на місцевих виборах. Усе через помилку, яку допустили депутати під час розробки змін до Виборчого кодексу.

Законодавець переплутав неоподатковуваний мінімум, який становить 17 грн, з прожитковим мінімумом у понад 2 тисячі.

 

Про це повідомив голова Комітету виборців України Олексій Кошель на брифінгу 11 вересня, пише «Укрінформ».

Таким чином, кандидат не може витрачати на агітацію більше, ніж 1 грн 2 коп. І це може призвести до того, що агітаційна кампанія повністю перейде у тінь, зазначає голова КВУ.

Згідно з текстом ст. 57 ВК, до передвиборчої агітації належать плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, сірники, бейджі, футболки, парасольки і шарфи, а також низка іншої брендованої продукції.

- Отже, після реєстрації кандидат не зможе заплатити за листівки, плакат, блокнот, ручку - будь-яку іншу форму ведення передвиборної агітації суму, більшу за 1,02 грн.

 

Це може призвести до того, що ми або заженемо агітаційну кампанію в тінь, коли агітація проводитиметься за рахунок різних благодійних фондів, які юридично не матимуть жодного стосунку до кандидата, або до того, що більшість форм передвиборчої агітації кандидати просто не зможуть реалізувати, - заявив Кошель.

Тож Комітет виборців України закликає Верховну Раду вже наступного пленарного тижня виправити технічну помилку в кодексі.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень