Якби вибори були цієї неділі: кого б підтримали рівняни

Несподівані результати в розрізі того, які партії підтримують рівняни та кого вважають найімовірнішим переможцем виборів на посаду міського голови Рівного

5 вересня 2020 року в Україні офіційно стартували місцеві вибори. Напередодні старту офіційної виборчої кампанії видання ОГО поцікавилося, кого рівняни вже готові підтримати, якби вибори відбувались найближчої неділі. І результати виявились дещо несподіваними, особливо в розрізі підтримки виборцями політичних партій та ймовірних кандидатів на посаду міського голови.

Дослідження на замовлення «Рівнеінформ» провела Агенція соціального аналізу «Соціум-ХХІ» з 27 серпня 2020 року до 3 вересня 2020 року, методом персонального інтерв'ю, було опитано 708 респондентів, статистична похибка дослідження склала 2,3%.

Найбільший досвід управління та господарювання, на думку рівнян, є в Олексія Муляренка (16,8% від всіх опитаних), і це не дивує, бо він три роки очолював Рівненську обласну державну адміністрацію. Друге місце в рейтингу господарників посідає Віктор Шакирзян з результатом 14,1%. А ось чинний голова Рівненської ОДА посів лише шосте місце з результатом 9,8%. Можливо, такий результат пов’язаний з тим, що Віталій Коваль не проявив себе як господарник і не має потужних здобутків на цій посаді.

До трійки найдосвідченіших політиків рівняни віднесли Олексія Муляренка (16,6%), Олега Осуховського (15,4%) та Юрія Вознюка (14,2%).

Щодо виборів міського голови, то на сьогодні немає однозначного лідера, який би зміг перемогти в першому турі. А ось до другого туру, на думку рівнян, виходять Віктор Шакирзян (15,6%) та Олексій Муляренко (9,7%). Третє місце практично з однаковим результатом посідають Олег Осуховський (8,7%) та Юрій Вознюк (8,6%).

Щодо виборів депутатів Рівненської міської ради, то 5% бар’єр однозначно долають Слуга Народу (11,9), Європейська Солідарність (8,6%) та Свобода (8,5%). Також близькі до подолання п'ятипроцентного бар'єра Рівне Разом (4,6%), Голос (4,4%), Батьківщина (4,4%) і Сила і Честь (4,3%). Результати інших політичних партій наразі не виходить за межі статистичної похибки.

Звичайно, результати соціологічних досліджень - це не результати голосування. Виборчий процес щойно розпочався і до виборів ще є достатньо часу, щоб політичні гравці змогли переконати виборців віддати їм свій голос. 

Результати опитування можна побачити тут

Матеріали сайту ОГО

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень