Влада Рівного виявилась неготовою до боротьби з Covid-19 – опитування провели волонтери «Рівне Разом»

Водночас, рівняни готові дотримуватися карантину

Рівняни готові дотримуватись протиепідемічних заходів – про це свідчать результати опитування, проведеного громадською організацією «Рівне Разом».

В межах акції «Збережемо життя разом» волонтери опрацювали відповіді близько 5-ти тисяч містян щодо їхнього ставлення до карантинних обмежень.

Кожен другий запевняє, що користується засобами індивідуального захисту та антисептиком.

 

Понад 91% опитаних у людних місцях намагається дотримуватися соціальної дистанції.

 

Що ж стосується місцевої влади, то її дії в умовах карантину мешканці оцінили не найкращим чином.

Чиновники не завжди адекватно реагували на потреби мешканців, часто намагаючись перекласти відповідальність за забезпеченням належних умов життєдіяльності міста на центральні органи влади, вважають рівняни.

Значна частина опитаних каже, що влада виявилась неготовою до боротьби з Covid-19, тому вирішення повсякденних проблем – забезпечення лікарів засобами індивідуально захисту, доїзд до місця роботи, а також допомога соціально незахищеним верствам населення – лягли на плечі громадських активістів та волонтерів.

Однією з ключових проблем, з якою довелося зіткнутися мешканцям Рівного через карантин – можлива втрата роботи. Про це заявили 63% респондентів, прокоментував результати опитування Віктор Шакирзян

- Майже 47% опитаних наголошують на тому, що серйозною проблемою для них стало закриття освітніх закладів та дитсадків, обмеження руху громадського транспорту (51%) та перебої у роботі медичних закладів (близько 42%).

Зрештою, 78% опитаних заявили, що з розумінням ставляться до протиепідеміологічних заходів та готові дотримуватись їх для протидії поширенню захворювання.

Загалом рівняни зберігають позитивний настрій та, незважаючи на карантинні обмеження, містяни сподіваються, що завдяки взаємодії активістів, волонтерів та громадян, усі незручності, які виникли у зв'язку з загостренням ситуації щодо захворюваності на Covid-19, вдасться подолати. І місто в найближчий час зможе пристосуватися до життя в нових реаліях. 

Зауважимо, що під час акції волонтери громадської організації «Рівне разом» розповсюдили понад 20 000 захисних масок та роздаткових інформаційних матеріалів з телефонними номерами екстрених служб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень