Нардеп від Рівного розповів Президенту Зеленському про важливість залучення інвестицій у область

Без сильної економіки не буде сильної України, - говорить Олександр Ковальчук

Перше засідання Національної ради реформ під головуванням Президента України Володимира Зеленського днями відбулося у Києві. Участь у ньому взяв і народний депутат від Рівного, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук.

Нардеп розповів для «Радіо Трек» про перші результати роботи Нацради реформ. На думку народного депутата дуже важливо, щоб таких реформотворчих форматів було більше. І вони демонстрували свою ефективність:

Над системними реформами треба працювати системно. Експерти мають проєктувати і виписувати нормативні документи для реалізації реформ. Президент, уряд і парламент синхронно і  злагоджено працювати над їх реалізацією. Це дасть той результат, на який очікують всі українці, - переконаний Олександр Ковальчук.

Під час засідання разом із керівництвом Кабміну і Верховної Ради обговорили першочергові законопроєкти щодо реформування галузей економіки України, судової системи зокрема, й реформу митниці.

Основне завдання, яке ставить перед собою Нацрада реформ - відійти від бюрократичних процедур і зробити митницю зручним сервісом для бізнесу.

Олександр Ковальчук розповів членам Національної ради реформ про вже напрацьовані законопроєкти, які стосуються роботи Нової митниці.

Зокрема, щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митницю, щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів, про режим спільного транзиту, про Митний тариф України та інші.

Окремо у своєму виступі наголосив на важливості системної роботи над залученням інвестицій. Оскільки, це розвиток економіки, створення нових підприємств, збільшення надходжень до бюджету, створення таких потрібних робочих місць в Україні.  Без сильної економіки не буде сильної України.  Розповів про системну роботу в цьому напрямку, яку ми втілюємо в Рівному спільно з Рівненською ОДА.

 

Створення нових підприємств, розбудова інфраструктури краю – наше спільне завдання, - зауважив у коментарі журналістам «Радіо Трек» народний депутат від Рівного. – Президент Володимир Зеленський підтвердив, що відродження та розвиток економіки – це пріоритет для влади.

Заступниця керівника Офісу президента України Юлія Ковалів на засіданні Національної ради реформ представила законопроєкт про підтримку та стимулювання інвестицій.

Щоб митниця в Україні стала такою, якою вона є у Грузії, необхідно зробити й інші речі: підвищити зарплати митникам, модернізувати інфраструктуру митниці, автоматизувати митну систему, переконаний Олександр Ковальчук і додає, що готовий максимально долучитися до розробки законодавчої бази, яка цьому сприятиме.

Зазначимо також, що реформа митниці передбачає посилення відповідальності за контрабанду, уніфікацію митних ставок, адже нині Україна є одним з світових антирекордсменів за кількістю ставок мита.

Після детального обговорення та дискусій учасники Нацради реформ домовилися продовжити роботу над вдосконаленням законопроєкт.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень