Що буде з курсом долара після ослаблення карантину: несподіваний прогноз

Експерти кажуть, що зараз останній шанс вигідно запастися валютою

фото ілюстративне

Після пом'якшення карантину курс долара залишатиметься стабільним.

Подорожчати долар може після відкриття туристичного сезону. Тоді можна очікувати не лише значного попиту на валюту, а навіть її дефіциту. Про це експерти розповіли виданню «Сьогодні».

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин розповів:

І фінансові аналітики, і підприємці чекали більшого ослаблення карантину, перш за все – змін в роботі пасажирського транспорту, але цього не сталося. Немає транспорту – немає клієнтів, покупців.

 

А товарів і так досить, в тому числі критичного імпорту, такого, як паливо. Тому на наступному неповному робочому тижні стабільність на міжбанківському ринку навряд чи буде порушена.

Олег Пендзин переконаний,  що значні зміни курсу можливі тільки після повного скасовування карантину, яку уряд має намір розпочати з 22 травня. Тож значні зміни курсу цього тижня експерт не очікує.

фото ілюстративне

А от керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин, навпаки, очікує невеликих змін вже цього тижня. За його словами, це пов'язано з тим, що значна частина бізнесу розпочне свою роботу.

Між тим, експерти переконані, що цей тиждень – останній сприятливий шанс для придбання валюти як засобу накопичення.

Інфляційний тренд нікуди не зник. У бізнесу зберігається відкладений попит на валюту, який повною мірою почне реалізовуватися, щойно країна стане по-справжньому виходити з карантину. Наприклад, відкриється туристичний сезон за кордон і відразу зросте попит на валюту. Банки відразу підвищать курс. Тому тим, хто має гривневі надлишки та хоче їх конвертувати в долари, саме час це зробити, – розповів Олег Пендзин.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень