Нардеп від Рівненщини запитує вашу думку про законопроєкт щодо обов’язкової вакцинації

Яке Ваше ставлення до такої ініціативи? (с)

Депутат Верховної Ради від Рівненщини з фракції «Слуга народу» Олександр Аліксійчук запитує ставлення громадян до законопроєкту 4142 про обов’язкове вакцинування.

Думки нардеп збирає на своїй сторінці у фейсбуці:

- Низка моїх колег у себе на сторінках запитують ставлення людей до законопроєкту 4142 про обов’язкове вакцинування.

 

Я вирішив вчинити подібним чином і запитати у вас:

 

- А ЯКЕ ВАШЕ СТАВЛЕННЯ ДО ТАКОЇ ІНІЦІАТИВИ?

 

P.s. В свою чергу хочу сказати, що всі троє моїх дітей проходять необхідні вакцинування, - написав нардеп на своїй сторінці.

Варто зауважити, що відповідно до офіційної та загальнодоступної інформації, законопроєкт №4142 – це не про «запровадження обов’язкової і ледь не примусової вакцинації».  

Документ «Про систему громадського здоров’я» вносить до національного календаря щеплень пневмококову вакцину, пояснював головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Цей законопроект розроблений з метою врегулювання механізмів створення ефективної системи громадського здоров’я в Україні, що сприятиме зміцненню здоров’я населення, запобіганню хворобам та збільшенню тривалості життя, - йдеться у пояснювальній записці.

Представляючи законопроєкт на засіданні профільного комітету ВР, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що документ передбачає побудову єдиної вертикалі громадського здоров'я від національного до місцевого рівня, яка буде, зокрема, здатна швидко реагувати на настання надзвичайних подій у системі громадського здоров'я, включно з відповідями на спалахи захворювань, епідемії та аварії різного походження.

Крім того, закон закріплює презумпцію згоди на вакцинацію.

Якщо особа безпідставно відмовляється від обов'язкових профілактичних щеплень для себе чи своєї дитини, тоді вона письмово бере на себе відповідальність за своє рішення та його наслідки.

Відповідно до даних на сайті парламенту, законопроєкт включено до порядку денного.

У Міністерстві охорони здоров’я очікують, що народні депутати підтримають законопроект №4142.

Прокоментувати допис Олександра Аліксійчука можна нижче.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень