Вакцина проти коронавірусу від компанії «Pfizer» показала 95% ефективності

Тепер її зареєструють у США та Європі

Фото ілюстративне

Американська фармацевтична компанія «Pfizer» та німецька «BioNTech» вже завершили третій клінічний етап випробування вакцини проти коронавірусу.

Нині вони заявили про успішність вакцини на 95%, повідомляє Hromadske з посиланням на пресреліз Pfizer Inc.

Третя фаза випробувань розпочалася 27 липня. Участь у випробуванні взяла 43 661 людина: частина з них отримала вакцину, а інша частина — плацебо. Станом на 13 листопада 41 тисяча учасників отримала другу дозу вакцини.

Впродовж випробовувань коронавірус виявили у 170 людей, 162 з них отримали плацебо і 8 — вакцину. Тож у компанії заявляють, що їхня вакцина проти коронавірусу ефективна на 95% через 28 днів після введення першої дози.

Фото ілюстративне

Вакцина була ефективна в різних вікових, статевих, расових та етнічних групах. Наприклад, у літніх людей від 65 років ефективність – понад 94%.

Відомо, що у людей, яких провакцинували, майже не було побічних дій на препарат. У 3,8% добровольців з'являлася втома, а у 2% — головний біль.

Тепер розробники найближчим часом планують зареєструвати вакцину в США та Європі. «Pfizer» і «BioNTech» розраховують випустити до 50 млн доз вакцин у 2020 році та до 1,3 млрд доз до кінця 2021.

Між тим, вакцина, яку розробили компанії, має певні недоліки в зберіганні. Оскільки тримати її потрібно при наднизьких температурах — мінус 70 градусів за Цельсієм. 

Компанії запевняють, що розробили спеціальні контейнери з сухим льодом для підтримки необхідної температури впродовж 15 днів.

 

Проте лікарі у США скаржилися, що такі умови можуть ускладнити транспортування та зберігання вакцини. За температури -70 градусів Цельсія препарат можна буде зберігати до 6 місяців, а за температури 2-8 градусів — до 5 днів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень