Компанія Pfizer повідомила, що має вакцину проти COVID-19, ефективність якої вища за 90% (6 ФОТО)

Індекси бірж стрімко летять догори


У понеділок фармакологічна компанія Pfizer заявила, що її експериментальна вакцина проти COVID-19 виявилися ефективною більш ніж на 90%. Світові видання в один голос називають це головною перемогою у боротьбі з пандемією: «ВЕЛИКИЙ ДЕНЬ ДЛЯ НАУКИ ТА ЛЮДСТВА» (Reuters).

Pfizer та їх німецький партнер BioNTech SE – перші виробники ліків, які оприлюднили успішні дані широкомасштабного клінічного випробування вакцини проти коронавірусу.
 

Компанії заявили, що донині не виявили серйозних проблем з безпекою, і цього місяця розраховують отримати дозвіл США на екстрене використання вакцини.

Альберт Бурла -- генеральний директор Pfizer -- праворуч
Як повідомляється

Після отримання всіх дозволів на продаж вакцини в США, кількість доз спочатку буде обмеженою, але надалі планується вийти на показник у 1,3 мільярда.

[media=204836]Як довго така вакцина буде забезпечувати захист? На це питання відповіді ще немає, однак новини дають надію, що інші вакцини проти COVID-19, які нині  розробляються, також можуть виявитися ефективними.

«Сьогодні великий день для науки і людства», - сказав Альберт Бурла, голова та виконавчий директор Pfizer. – «Ми досягли цієї важливої ​​віхи в нашій програмі розробки вакцин у той час, коли світові це потрібно найбільше».


«Я просто в захваті», - сказав в одному з інтерв'ю Білл Грубер, один з провідних вчених з питань вакцин Pfizer. «Це чудовий день для громадського здоров'я. Тепер є надія, що ми зможемо всіх вивести з тих обставин, в яких ми зараз перебуваємо».

[media=204835]Дехто з коментаторів припускає, що вакцину почнуть продавати вже після Нового Року.

При цьому, як повідомляє Yahoo Finance

Ф'ючерси на акції стрімко зросли в понеділок вранці, коли трейдери отримали багатообіцяючі дані про появу можливої вакцини проти COVID-19 на тлі перемоги новообраного президента Джо Байдена на президентських виборах у США.

Контракти на Dow підскочили більш ніж на 1400 пунктів, або приблизно на 5%. Контракти на S&P 500 підскочили більш ніж на 3%. Відставали лише контракти на Nasdaq, оскільки трейдери не поспішали купувати програмне забезпечення та вкладати в технології, що забезпечують «дистанційне навчання» чи «роботу з дому».

Як кепкують деякі коментатори в соцмережах:

- Ну, что? Мы теперь все спасены!?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень