Нардеп про Нацгвардію на півночі Рівненщини

Представник фракції БПП від Рівненщини Олександр Дехтярчук прокоментував ситуацію щодо легалізації видобутку бурштину

Розгляд у другому читанні закону, який би дозволив легалізувати видобуток бурштину, знову відклали. Ще минулого тижня активно говорили про те, що у зв’язку із загостренням ситуації на Рівненщині, закон розглядатимуть найближчого тижня. Втім, знайти достатню кількість голосів у Верховній Раді для ухвалення закону раптом стало складно. Про це в інтерв’ю Радіо Трек повідомив нардеп фракції БПП від Рівненщини Олександр Дехтярчук. З його слів, депутати не можуть дійти згоди у тому, кому надати право на видобуток каміння:

Знайти під цей законопроект необхідні голоси у певний момент стало складно. Не те, що хтось там конкретно "кришує" і хоче копати під себе, а саме проблема знайти голоси, тому що були різні бачення. Чи це має бути монополіст-держава, яка монопольно скуповує бурштин, чи приватний бізнес теж може скуповувати цей бурштин? Що робити з компаніями, які вже існують? І рівненський скандал на сесії обласної ради, виділяти чи не виділяти землю... Ці речі були ключовими для відтермінування цього закону, - каже Олександр Дехтярчук.

На його думку, держава має монополізувати функцію скупу та реалізації бурштину.

Водночас, Олександр Дехтярчук сумнівається, що ухвалення закону, чи навіть введення Нацгвардії покращить ситуацію у північних районах нашої області. Необхідно запровадити комплекс заходів, спершу навести лад на митницях, - вважає він. На думку нардепа, саме нелегальний збут через митниці за кордон породжує шалений попит. Адже реальний дохід від митниці може дати можливість Україні обійтися без коштів МВФ.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень