«Нафтогаз» озвучив чергову заяву щодо зростання цін на газ

Краще раніше, ніж пізніше, впевнений очільник компанії Олексій Чернишов

Зростання цін на газ в Україні неминуче. Проте, ще до кінця цього опалювального сезону ціни для населення залишатимуться сталими.

Під час цього опалювального сезону ціни будуть стабільні. І «Нафтогаз» зі свого боку це підтверджує. Друге. Насправді реформа і запровадження ринку енергії в Україні є неминучим, це відбудеться рано чи пізно.

 

Але маємо враховувати й ситуацію з війною, і стабільність, і інші процеси. Безумовно, наші споживачі мають бути захищеними, і це наш пріоритет", - каже голова правління «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

За його словами, для галузі куди краще, щоб збільшення цін відбулося раніше. Крім того, й міжнародні партнери України зазначають про необхідність лібералізації цін на енергію, зокрема на газ та електроенергію.

Є відомий всім нам документ (пріоритетні умови від США для фінансової підтримки України - ред.) про очікування з точки зору реформ, де також чітко визначена лібералізація цін на електроенергію та газ. Але все ж таки строки запровадження реформи ринку енергії будуть залежати від рішення української держави і від фактичної ситуації, яка складається у нас всередині країни, - підкреслив Чернишов.

Зараз населення України отримує газ за ціною 7,96 грн за куб. Продовжує діяти й маро торій з підняття цін на опалення і гарячу воду. Але для промислових споживачів в Україні ціни зростають четвертий місяць поспіль. У жовтні вартість становила 15 196 гривень за 1 тис. кубометрів без ПДВ, що на 2,3% більше, ніж на місяць раніше. Проте за останній рік ціна опустилася у 2,5 раза.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень