Нацбанк різко знизив місячний ліміт на закордонні перекази

Скільки тепер можна переказувати

Через підвищення курсу долара Нацбанк України знизив щомісячний ліміт на перекази за кордон із гривневих платіжних карток українських банків.

Раніше він був на рівні 100 000 грн, а зараз – 30 000 грн, повідомляє Today.ua.

НБУ вживає окремих заходів з метою мінімізації витрачання міжнародних резервів на напрями, непріоритетні у період війни. Регулятор повідомив, що:

  • щомісячний ліміт на P2P перекази громадян за кордон із гривневих карток українських банків зі 100 000 грн до 30 000 грн – в еквіваленті;
  • клієнти, як і раніше, зможуть знімати по 50 000 грн на місяць з гривневих платіжних карток за кордоном. При цьому ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих карток за кордоном змінили з щомісячного на щотижневий. Наразі доступно по 12 500 грн на 7 календарних днів (в еквіваленті);
  • встановлено щомісячний ліміт на розрахунки за кордоном з гривневих платіжних карток у розмірі 100 000 грн (в еквіваленті) з усіх банківських рахунків клієнта у національній валюті.

Також з 1 серпня банки змінюють алгоритм розрахунку лімітів відкритої валютної позиції банками щодо необліку збільшення резервів по валютних банківських активах. Це дозволить уникнути штучного завищення резервів банками щодо валютних активів для підвищення обсягів придбання іноземної валюти.  

Крім того, у НБУ запевнили, що коригування офіційного курсу гривні обмежено вплине на зростання цін. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень