На захист школярки з Рівного, яка вимагала імпічменту президента, стала «Міжнародна амністія»

Це неурядова всесвітня організація, яка звертає увагу на порушення прав людини

Фото з сайту https://helsinki.org.ua

Виконавчий директор Amnesty International Україна ("Міжнародна амністія" Україна) Оксана Покальчук висловила обурення тим, що Рівненський міський суд визнав винною 16-річну Дарію Коцюрубу, яка у травні цього року разом з другом вийшла на майдан Незалежності у Рівному з плакатами з вимогою імпічменту президенту Володимиру Зеленському. 

Оксана Покальчук

Вона про це написала у Фейсбуці: 

Oksana Pokalchuk - head of Amnesty International Ukraine 6 год · Я шокована новиною про те, що Рівненський міський суд визнав винними Дар'ю та Романа, які 25 травня вийшли в Рівному з плакатами за імпічмент президента України Володимира Зеленського. Як повідомила мама Дар'ї виданню UA:Рівне, обидвоє молодих людей отримали попередження.

 

Ця ситуація для мене виходить навіть за межі абсурдного. Нагадаю, відсутність сповіщення органів влади про намір провести мирне зібрання не є правопорушенням. Адже в Україні не існує «порядку організації або проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій». Ця правова колізія вже була успішно оскаржена у Європейському суді з прав людини, який постановив, що притягнення до адміністративної відповідальності за такі «порушення» саме по собі є порушенням статті 7 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Конституція та закони України також не передбачають таких понять як «санкціонований мітинг» або «несанкціонований мітинг». Рівненська суддя Н.М. Діонісьєва повністю проігнорувала ці факти.

 

Мама Дар'ї розповіла, що вони подаватимуть апеляцію і доводитимуть невинуватість.

 

Рішення про визнання Дар'ї та Романа винними суперечить основоположним правам людини та принципам справедливого суду, тому має бути негайно скасовано. Якщо цього не станеться, для нас усіх з'являться серйозні причини боятися за свободу вираження думки в Україні.

#підтримую_Дашу_Коц

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень