На Толстого у Рівному - новий проект!

На ділянці Толстого, 10 - новий проект

Понад 10 років фірма «Українська промислова інвестиційна група» платила гроші в бюджет Рівного за оренду земельної ділянки, вела підготовчі роботи, розробляла різні концепції проекту будівництва житлового будинку.

Два роки тому ТОВ «Українська промислова інвестиційна група» підписала контракт з компанією - девелопером щодо проведення будівельних робіт, згідно з проектом, який пройшов всі необхідні процедури. Проект отримав потрібні дозволи на виконання будівельних робіт та технічні умови для будівництва та приєднання інженерних мереж.

Після початку проведення будівельних робіт між працівниками краєзнавчого музею та забудовником виникло непорозуміння. 

Музей виступив проти забудови тієї ділянки висоткою в тому вигляді, у якому вона була представлена на той момент. На їхню думку, вона псувала вигляд центральної частини міста та взагалі негативно впливала б на технічний стан будівлі музею.

Після порушення цього питання на декількох сесіях міської ради депутати вирішили створити комісію, яка має розглянути питання забудови на Толстого, 10.

Після тривалого часу вивчення питання комісія оголосила висновок, що забудова - законна.

Через небажання брати участь у конфлікті,

компанія-девелопер відмовилась від будівництва та вийшла з проекту.

ТОВ «Українська промислова інвестиційна група» як користувач земельної ділянки була вимушена знову розробляти новий проект, платити кошти в бюджет за користування земельною ділянкою та призупинити роботи на певний час. 

Минуло два роки, змінився забудовник, змінився повністю проект.

Редакція вирішила поцікавитись у ТОВ «Українська промислова інвестиційна група», що ж це за новий проект, та коли почнуться роботи по облаштуванню ділянки. Зв’язавшись з директором фірми-користувача земельної ділянки, ми отримали такий коментар:

- Ми найняли одну з кращих проектних організацій, яка могла справді створити не просто житловий комплекс, а місце, де люди можуть комфортно жити, працювати та відпочивати і це будуть не тільки мешканці цього будинку, а всі охочі. Адже ми облаштуємо додаткову розвинену інфраструктуру: проведемо освітлення вулиці, встановимо надсучасні дитячі та спортивні  майданчики, озеленимо територію та облаштуємо її зонами відпочинку, гідними людей, тим паче, що зараз на цьому місті пустир!

 

У комерційних площах на першому поверсі заплановано розмістити соціальну аптеку, продуктовий магазин та кав’ярню. Центр міста, вигляд на парк Шевченка, гідропарк та парк Молоді (в народі – Лебединка), підземний паркінг під всім будинком.

 

Все вище сказане, одним словом, робить цей будинок справді житлом, яке потрібне людям. Дозвільні документи також повністю готові та відповідають чинному законодавству, адже будувати саме такий будинок потрібно, тільки дотримуючись усіх норм, використовуючи матеріали найвищої якості. 

Так виглядатиме будинок зі сторони музею

Щодо початку проведення будівельних робіт, то частина з них, каже директор фірми-користувача земельної ділянки, вже навіть закінчена:

Наприклад, ми побудували повністю нову та сучасну каналізацію, до якої  вже, до речі, і під’єднали краєзнавчий музей, у якого до цього часу каналізації не було взагалі.

 

Додам до цього всього, адже, напевно, це цікавить вас найбільше, конфлікт щодо забудови вже вичерпаний, судові процеси, які велись по цій справі – закриті.

 

Ми представили новий проект, вигляд з певних видових точок, які раніше не влаштовували. Тепер вони зовсім інші, будинок гармонійно вписується в навколишнє середовище, та не тільки не заважає вигляду, а й прикрашає центр загалом. Проектанти дуже постаралися, щоб зробити справді сучасний, гарний фасад.

 

Також зауважу, що ми залучимо експертну організацію, яка проведе детальну оцінку технічного стану музею та супроводжуватиме технічний нагляд  за будівлею під час всього будівництва. Ми надіємось: співпраця з музеєм триватиме не тільки під час будівництва, а й по його завершенню, – розповідає пан Петро.

Для підтвердження вище сказаних слів ми вирішили взяти коментар у начальника обласного ДАБІ Ігоря Мічуди та голови депутатської комісії Ігоря Ковальця.

Ось що почули у відповідь:

Ігор Мічуда:

Ми неодноразово перевіряли це будівництво. При цьому жодних зауважень до наданого пакету дозвільних документів виявлено не було. Особисто я не бачу перепон, які можуть заважати розпочати це будівництво.

Ігор Ковалець:

Через непорозуміння забудовника з певними активістами на сесії міської ради прийнято рішення стосовно створення тимчасової комісії, яка має розглянути питання законності цього будівництва. На момент роботи комісії, яку я очолював, не було виявлено жодних порушень, будівництво вважаємо повністю законним, а конфлікт навколо цього об’єкту – недоречним.

 «Українська промислова інвестиційна група» також надала нові зображення майбутнього житлового комплексу та відео, на якому показано всі видові точки нового проекту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень