У Рівному пропонують збудувати комунальний дитсадок

Замість школи

Таку ідею подали депутати на засіданні бюджетної комісії міськради.

Йшлося про чотири приміщення старої школи №14 на вулиці Залізничній, 34 у мікрорайоні Басів Кут, які влада міста пропонувала виставити на продаж з аукціону для будівництва приватного дитсадка.

 

Одне з цих приміщень – пам’ятка архітектури місцевого значення.

Однак, як пояснила начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук, закон дозволяє такі приміщення продавати за умови укладення охоронного договору. І вона просила лишень передбачити проектом рішення про продаж збереження архітектурного вигляду приміщення.   

Однак комісія рішення про продаж не підтримала. Адже депутат Микола Бляшин запропонував натомість створити тут комунальний дитсадок:

Враховуючи те, що згідно з Генеральним планом міста у Басовому Куті має бути три дитсадки, а немає жодного, і є велика потреба в тому, щоб мікрорайон Басів Кут отримав комунальний, тобто за кошти міста дитсадок.

 

Ми за цей рік маємо 90 мільйонів гривень перевиконання бюджету. 90 – це три дитячих садки.

 

Тому у мене пропозиція, колеги: в жодному разі не продавати.

За словами Миколи Бляшина, приміщення колишньої школи потрібно передати на баланс міського управління капітального будівництва чи освіти, виділити з бюджету кошти на проектно-кошторисну документацію і спробувати через Державний фонд регіонального розвитку отримати кошти на будівництво дитсадка. Таку ідею підтримали четверо членів бюджетної комісії з шести. Сесія міськради ще це питання не розглядала.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень