На рівненській фірмі, де шиють спецодяг, знайшли порушення

Трудового законодавства

Управління Держпраці у Рівненській області перевіряло швейні підприємства Рівного.

Врешті інспектори виявили незначні порушення у ТОВ «Спецпошив». Загалом тут виконують вимоги законодавства, але є й порушення:

- Зокрема, порушено правила прийняття на роботу без медичного огляду. Виявлено також, що працівники не проходили такого огляду й під час роботи. Це порушення Закону України «Про охорону праці» та Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України.

Також спеціально розроблені правила чітко визначають вимоги до працівників, які залучаються до виконання робіт у швейному виробництві. Так у п. 1.9. вказано: працівники, які допускаються до виконання робіт у виробничих процесах швейного виробництва, повинні мати відповідну професійну підготовку та відповідати фізіологічним і психофізіологічним особливостям, необхідним для виконання робіт, — йдеться в офіційному повідомленні Держпраці.

Об’єктивно на ситуацію впливає низка причин, зазначають в обласному управлінні Держпраці. Це і відтік працівників у сусідні країни на заробітки, недостатність навчальних закладів, які готують відповідних спеціалістів.

Але попри це роботодавець повинен усунути порушення: провести належні медичні огляди працівників, підвищити кваліфікаційну підготовку швачок, які не мають відповідних знань та навичок.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень