На Рівненщині за кошти ЄС розвиватимуть швейне виробництво

На Рівненщині за гроші Євросоюзу реалізують проект з модернізації професії швейного виробництва

Стартап «Модернізація професій швейного виробництва. Розвиток людського капіталу державного професійно-технічного навчального закладу «Березнівське вище професійне училище» переміг у конкурсі в рамках Програми підтримки секторальної політики України

Більше про програму розповів коментує заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко:

Всього від Рівненщини було подано 21 проект. Разом з тим, жорсткий конкурсний відбір лише один стартап з області. Втім, перспективний. Адже, на сьогодні, професія швейного виробництва набуває популярності. А в контексті переміщення ринків швейної справи із заходу на схід Європи, кваліфіковані фахівці будуть однозначно затребуваними. Головні завдання проекту – як працевлаштування наших працівників, так і започаткування власної швейної справи зі створенням нових робочих місць.

Загальна вартість реалізації проекту – 1,525 мільйонів гривень, з яких 1,373 мільйони за рахунок коштів держбюджету, отриманих від ЄС, 152,5 тисяч гривень – кошти обласного бюджету.

Як розповідає заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський, проект передбачає створення на базі Березнівського вищого професійного училища майстерні, обладнаної сучасним устаткуванням – від швейних машин до розкрійних столів. Така матеріально-технічна база дасть можливість підвищити якість підготовки кваліфікованих фахівців. На сьогодні вже підготовлено приміщення, тож проект планують втілити вже за декілька місяців.

Нагадаємо, у 2016 році було підписано додаткову угоду між Урядом України та Європейською Комісією. Документ передбачає фінансову підтримку соціальної, економічної та територіальної згуртованості України і підвищення добробуту громадян по всій країні і підтримки цілей, які визначені в Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень