На Рівненщині обирають керівника ОТГ. Із порушеннями?

Нова об'єднана територіальна громада

Сьогодні, 24 грудня, почались перші вибори до Малолюбашанської ОТГ, в яку об`єдналися 11 сіл Костопільського району. Усього зареєстровано 137 кандидатів у депутати та 3 претенденти на посаду сільського голови. Про це повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ.

Очолити громаду виявили бажання Наумець Анатолій Васильович («Народний рух України»), Талащук Віктор Флорович («Батьківщина») та самовисуванець Коваль Сергій Євстафійович.

Кандидатів у депутати висунули десять політичних партій.

Втім, як повідомив депутат обласної ради Юрій Шарманський, тут вибори проходять із порушеннями. Ось, що він повідомив у соціальній мережі:

Вибори до Малолюбашанської ОТГ. Навпроти дільниці у селі Моквин в цьому магазині сформовані "алкогольні пакети", які кур'єри розносять по хатах у підтримку одного з кандидатів у депутати. Курує цю роботу немісцевий чоловік, який взяв в оренду хату у цьому селі. Спостерігач з дільниці викликав поліцію. Правоохоронці уже прибули на місце події.

Поки ж у ситуацію втрутилась поліція.

Нагадаємо, призначення виборів очікує ще одна громада на Рівненщині – Шпанівська.

Усього у 2018 році на прямі міжбюджетні відносини з державою виходить 25 громад Рівненщини. З них 5 ОТГ – працюватимуть третій рік,  та 7 ОТГ – працюватимуть перший рік.

Слідкуйте за нашими новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень