На Рівненщині кількість хворих на гепатит А зросла вдвічі

Зареєстровано 41 випадок

На Рівненщині з початку року кількість хворих на вірус гепатиту А, або в народі – "жовтуху" чи Боткіна, зросла вдвічі.

Якщо за 10 місяців минулого року в нашій області захворіло 19 людей, то за цей же період у 2015 році вже зареєстровано 41.

Найбільше на гепатит А хворіють у Корецькому та Млинівському районах, повідомляє головний спеціаліст обласної СЕС Тетяна Мамчур.

"Відмічаємо ми таку тенденцію до зростання у двох районах: Корецький район, де протягом року зареєстровано 13 випадків, і в Млинівському районі неблагополуччя відмічено саме в жовтні. Там зареєстровано 12 випадків по Млинівському району.

 

Є таке село Новоселівка Млинівського району, то лише в жовтні там виявлено 6 випадків вірусного гепатиту А, з них – 2 випадки серед школярів місцевої школи",  – сказала вона.

Тетяна Мамчур зазначає: у найближчі роки очікують збільшення випадків захворювання на гепатит А через низький рівень імунізації населення. Вона також пов’язує зростання кількості хворих з циклічністю протікання вірусу через кожні 5-7 років.

Додамо також, що в осінньо-зимовий період відбувається сезонний сплеск захворювання на гепатит А. Головне, що рекомендують лікарі, це слідкувати за чистотою рук, власних помешкань та присадибних ділянок, кип’ятити воду, ретельно мити продукти харчування та не купувати їх на стихійних ринках.

Детальніше про те, що таке гепатит А, чим він небезпечний та як уникнути хвороби ви можете прочитати тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень