На Рівненщині хочуть віддати під заповідник територію санаторію

Відповідний проект рішення має розглянути Рівненська обласна рада на одній з найближчий сесій

Зокрема, як ми писали, на території санаторію "Червона калина" хочуть створити  парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення „Дендропарк „Червона калина” орієнтовною площею понад 12 гектарів.

Подробиці розповідає директор департаменту екології та природних ресурсів у Рівненській області Володимир Захарчук:

Ініціатором була «Червона калина». Вони звернулися, за погодженням з Міністерством, щодо створення там об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення для охорони тієї території. Ми, звичайно, підтримуємо, як департамент, створення об’єктів природно-заповідного фонду. Це пов’язано з тим, що у  нас, за європейськими зобов’язаннями, для держави Україна є умова щодо збільшення природно-заповідного фонду до європейського рівня – це до 15%. Наша область має нині десь до 9%. Тобто всі проекти, де є природоохоронна чи естетична цінність, ми підтримуємо, щоб ці території охоронялись.  

За словами Володимира Захарчука, науковці обґрунтували необхідність надання території санаторію природоохоронного статусу, адже там є насадження, які мають естетичну цінність. А надання такого статусу дозволить вберегти територію, в першу чергу, від забудови.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень