На Рівненщині був табір американських полонених? Чиновників попросили про допомогу

Незвичного змісту лист надійшов 12 березня у Здолбунівську райдержадміністрацію

Фото ілюстративне з сайту Военный альбом

У ньому американська громадська гуманітарна організація «Дослідницький проект по військовополонених» просить чиновників опублікувати їхнє звернення до народу України, зокрема до мешканців Здолбунівського району з проханням про допомогу. Адже, за інформацією у листі, за 12 км від здолбунівської залізниці був табір для німецьких війcьковополонених, який у 1950 році був переобладнаний для прийому американських та південнокорейських військовополонених.

Детальніше розповідає голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук:

Організація, як я розумію, і ми перевіряли на сайті, займається пошуком військовополонених Сполучених Штатів, які воювали, тут вказується, у холодній війні, В’єтнамі, Лаосі.

 

І мають вони інформацію від ЦРУ про те, що у 1951 році окремі військовополонені США могли бути у Здолбунівському районі.

За словами Сергія Кондрачука, у листі організація посилається на Здолбунівського військового комісара Кучинського, який нібито поділився інформацією про цей табір із членом УПА.

Сергій Кондрачук опублікував лист організації у Фейсбук, позначивши істориків, працівників обласного й районного музеїв. І каже, що якщо хтось якусь інформацію надасть з цього приводу, то нею поділяться з організацією, яка до них звернулася.   

Вочевидь, у військовополонених є родичі, вони шукають зараз будь-які згадки про них, в тому числі на території України. І привела їх ниточка до Здолбунівського району, - каже Сергій Кондрачук. 

Слідкуй за нашими новинами у  Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: історія
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень