На честь Порошенка хочуть назвати вулицю: дехто здивований (6 ФОТО)

Перейменувати хочуть вулицю Юрія Тютюнника

Стало відомо, що в Крижополі Вінницької області відбудуться громадські слухання з приводу перейменування однієї з вулиць міста.

Так, вулицю генерала Армії УНР Юрія Тютюнника можуть назвати на честь героя України Олексія Порошенка, який у червні помер від інсульту.

Про це повідомляє ZNAJ.UA

Крижопільська селищна рада збирає з цього приводу громадські слухання завтра, 27 серпня.

«Крижопільська селищна рада повідомляє, що о 10:00 27 серпня 2020 року в малій залі районного будинку культури відбудуться громадські слухання - форма громадського обговорення про перейменування існуючої вулиці Юрія Тютюнника на вулицю імені героя України Олексія Порошенка. Запрошуються всі бажаючі з наданням пропозицій (зауважень)», - йдеться в повідомленні селищної ради в Facebook.

 

Охочих взяти участь у заході попросили дотримуватися заходів особистої безпеки у зв'язку з епідемією коронавірусу і не нехтувати носінням масок і дотриманням соціальної дистанції.

Ліворуч Тютюнник, праворуч -- Порошенко

Віктор Ющенко нагородив батька Порошенка Орденом Держави та дав звання Героя України

Порошенко Олексій Іванович нагороджений 23 червня 2009 орденом Держави за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку агропромислового комплексу, запровадження сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур.

Ліворуч -- Порошенко, праворуч -- Ющенко

Яким боком Олексій Порошенко був пов'язаний з Крижополем на Вінниці зрозуміти важко, бо до 1992 року він мешкав у Молдові. Як пише Вікіпедія:

1992, після здобуття незалежності України і у зв'язку з війною у Придністров'ї, Олексій Порошенко емігрував до Києва, де навчався в аспірантурі Київського державного університету імені Шевченка молодший син Петро.


Того ж року став заступником генерального директора АТ «Біржовий дім „Україна“» (генеральним директором був Петро Порошенко), 1993 — заступником генерального директора ЗАТ «Український промислово-інвестиційний концерн» (генеральний директор Петро Порошенко).


Після того, як Петро 1998 обраний депутатом Верховної Ради України, Олексій Порошенко став гендиректором концерну Укрпромінвест.
 

З 2005 року — керівник ПАТ ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал».
 

У 2012 році журнал «Фокус» розмістив бізнесмена у списку 20 найуспішніших аграріїв України, де він посів дев'яте місце.


Помер 16 червня 2020 року в місті Київ, від геморагічного інсульту

Натомість про Юрія Тютюнника відомо, що він був внучатим племінником Тараса Шевченка й одним із найвідоміших повстанських отаманів України, мав звання генерал-хорунжий, але..

У 1923 перейшов на бік більшовиків, викладав у Харківській школі червоних командирів. Разом із Довженком став співавтором сценарію фільму «Звенигора» (у титрах — Юрій Юртіка). Розстріляний 20 жовтня 1930 у внутрішній в'язниці ОГПУ на Луб'янці.

Зазначимо, що Юрій Тютюнник був лише однофамільцем Василя Тютюнника – полковника УНР, який помер 19 грудня 1919 року в Рівному і похований у нашому місті.[media=195064]

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Теги: Порошенко
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень