На росії признались, що «москва» затонула: путін лютує і ламає стільці?

Експерти пишуть, що на борту могли бути ядерні боєголовки

Крейсер «москва» - флагман чорноморського флоту рф - затонув. Його вразили українськими протикорабельними ракетами «Нептун». Інформацію про те, що крейсер підбили, підтвердив Пентагон. Російська ж сторона донедавна то відмовчувалась про ураження крейсера, то заперечувала його, але і вони мусили визнати - «москва» затонула. За деякими джерелами, путін знищення крейсера сприйняв особливо болюче.

Про те, що «москву» підбили, стало відомо увечері 13 квітня. За даними українського політичного керівництва, саме цьому кораблю адресувався славнозвісний вислів українських прикордонників «Русский военный корабль, иди нах*й». 

Історія заперечення

В міноборони рф визнали, що на палубі крейсера сталася пожежа, але причиною називали випадкову детонацію боєприпасів. 

Про інцидент особисто доповіли путіну.

За інформацією українського військового командування, що надійшла вдень 14 квітня, крейсер почав тонути.

Пентагон упродовж 14 квітня обережно коментував причину загоряння, але підтвердив, що «москва» виведена з ладу та прямувала на ремонт у військово-морський порт Севастополя.

 - Ми не зовсім упевнені, що сталося. Ми підтверджуємо, що стався вибух — принаймні один вибух на цьому крейсері — досить сильний, який завдав кораблю значних пошкоджень, — підсумував речник Пентагону Джон Кірбі.

Росіяни досі не визнали, що 13 квітня у крейсер влучили українські ракети. Але, принаймні, зізнались своїм, що флагман чорноморського флоту, яким так пишався путін, пішов на дно. Заяву мо рф опублікувало російське видання «ріа новості»:

- Під час буксирування крейсера «Москва» в порт призначення через пошкодження корпусу, отримані в ході пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув, - заявило міноборони рф.

Особливо цікаво спостерігати за тим, як на це відреагувало населення з-за порєбріка

У Forbes втрату «москви» для російського військового бюджету оцінили в 750 мільйонів доларів. 

Ляпас путіну

В мережі з'явилась інформація, що особисто путін знищення «москви» прийняв близько до серця. Про це повідомляли російські канали, пов'язані з СЗР та ГРУ. 

- ... у путіна сьогодні була страшна ніч. В люті влаштував погром у ванній і зламав кілька стільців. У путіна особливий пункт з приводу ВМФ, знищення Москви його сильно підкосило, - повідомив український політолог Тарас Березовець.

«москва» несла ядерні боєголовки?

Крім того, деякі експерти припускають, що на затонулому крейсері могли бути ядерні боєголовки. Як повідомляє УП, це припускає керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко. 

- … фахівці кажуть, що за штатом на борту ркр «Москва» є 2 ядерні боєголовки до крилатих ракет (можливо для багатьох це новина, але так і є, це корабель – носій ядерної зброї).

Де ці боєголовки? Де вони були під час вибуху боєзапасу? Де точка на мапі? Координати? - Це компетенції РБ ООН, МАГАТЕ...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень