Годинник тікає… Відома дата дефолту росії

Сума не велика, але платити її у доларах путін не хоче

Невдовзі росія може опинитися у стані дефолту. Від 4 квітня розпочався відлік 30 днів, протягом яких РФ може сплатити зовнішній борг доларами. Якщо цього не станеться, оголосять дефолт. 

Йдеться про борг приблизно в $560 млн, який мали погасити до 4 квітня. Для країни-агресора це все ще невелика сума, але платити у доларах президент РФ володимир путін відмовився, - пише OBOZREVATEL.

У Мінффіна росії спробували перевести в рахунок боргу рублі, від яких кредитори відмовились. 

Відтак:

Дефолт Росії, ймовірно, настане 4 травня. Країна не зможе брати кредити, а компанії залишаться без фінансування й без інвесторів. Можуть подорожчати навіть кредити від Китаю

У перші дні війни путін висловив ультиматум ЄС,  або відкривати рахунок у російських банках, купувати валюту агресора та оплачувати нею блакитне паливо – або залишитись без газу.

Тепер США поставили Путіна перед жорстким вибором. Або він відмовиться від своєї ідеї з рублями і виплачуватиме борги в доларах, або приведе країну до дуже швидкого дефолту. Мінфін США скасував своє рішення та заборонив погашати кредити з арештованих валютних рахунків Росії.

Прессекретарка Білого дому Джен Псакі пояснила ідею так: РФ поставили перед вибором. Вони мають або виснажувати валютні резерви, або визнати, що є неплатоспроможними (що і є станом дефолту).

І Путін свій вибір зробив. Мінфін РФ відправив кредиторам рублі, і тепер, якщо протягом 30 днів вони не підуть на поступки, буде оголошено дефолт. 

Загалом це цілком зрозумілий крок агресора, оскільки всі наслідки дефолту в Росії вже настали. Вони вже відрізані від ринку капіталу, у них проблемні борги, зокрема держкомпаній, вони навіть випали з кредитних рейтингів, а ведення фінансових чи будь-яких операцій з їхньою країною вже токсичні, – вважає член комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень