На Рівненщині з’явиться спеціальна кімната для допиту дітей

Це приміщення має створити для неповнолітніх дружнє середовище

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Рівненщині створять так звану «Зелену кімнату». Це середовище для проведення процесуальних дій із дітьми, постраждалими від насильства, а також для допиту неповнолітніх правопорушників. 

За статистикою, кожна третя родина в Україні зустрічається з насильством.

 

Торік на Рівненщині зареєстрували понад 240 кримінальних правопорушень за фактами вчинення домашнього насильства або злочинами, пов’язаними з ним.

 

213 обвинувальних актів скерували до суду.

Однією з рекомендацій ООН в питаннях правосуддя у справах, пов’язаних із участю дітей-жертв та свідків злочинів, є обладнання «Зелених кімнат», призначених спеціально для проведення опитування дітей.

Що таке «Зелена кімната»

Принцип такої кімнати полягає у тому, що дитина, яка знаходиться у вразливому психоемоційному стані, у комфортних для неї умовах віч-на-віч спілкується із спеціалістом-психологом та з іншими спеціалістами.

Інші учасники слідчої дії в цей час перебувають за спеціальним одностороннім склом, через яке дитина нікого не бачить.

Це сприяє створенню у дитини відчуття безпеки та приватності. Процес спілкування при цьому фіксується на відео, і потім використовується як доказ у кримінальному провадженні.

Де облаштують «Зелену кімнату» на Рівненщині

Створити «Зелену кімнату» вже за кілька місяців планують у приміщенні відділення Консультативної служби обласного центру соціально-психологічної допомоги.

За матеріалами пресслужби Рівненської обласної прокуратури

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень