На Рівненщині відкрили сучасну лабораторію, яка виконуватиме молекулярно-генетичні дослідження (ФОТО)

Її послугами зможуть скористатися не лише мешканці області

Сучасну ПЛР-лабораторію відкрили на півночі Рівненщини. Окрім коронавірусу у Вараській багатопрофільній лікарні зможуть діагностувати й інші види інфекційних хвороб.

Лабораторія у Вараші стане потужним центром молекулярно-генетичних досліджень не лише для мешканців півночі Полісся, а й у перспективі – жителям Волині.  

- Відкриття ПЛР-лабораторії у Вараші – це якісний приклад децентралізації в громаді, коли послуги стають ближчими до людини.

 

Адже відтепер не потрібно аналізи везти до Рівного, а людям чекати кілька днів. І це не лише про «ковід», а про готовність громади протистояти будь-яким пандеміям і змінюватися до викликів часу.

 

 

Дякую керівництву громади, району та Рівненської АЕС за синергію. Тут дійсно є команда, так має бути по всій області, - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Лабораторний комплекс, вартістю майже 2 млн грн, придбали за кошти Рівненської АЕС, Вараська міська громада спрямувала понад 5 млн грн на ремонт, облаштування приміщення та допоміжне обладнання. Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА передав для ПЛР-відділу лабораторії автоматичну станцію для екстракції нуклеїнової кислоти, що значно посилить пропускну здатність.

- Колектив Рівненської АЕС переконаний, що медичне забезпечення має бути на високому рівні.

 

Тому ми, не вагаючись, підтримали ініціативу генерального директора щодо придбання сучасного обладнання, - розповів голова первинної профспілкової організації ВП «Рівненська АЕС» Іван Мельник.

Як розповіла директорка лікарні Тетяна Латишенко, паралельно з придбанням обладнання та облаштуванням приміщення проведено навчання лікаря-бактеріолога для забезпечення цієї лабораторії кваліфікованим персоналом.

Площа ПЛР-лабораторії становить 113 квадратів. Наразі вже підготовлено 3 фахівці для роботи - лікар-бактеріолог, лаборант та молодша медична сестра. Вони зможуть проводити до 70 досліджень за зміну.

Наша мета – забезпечити мешканців громади якісними медичними послугами.

 

Ми створюємо такі умови для лікарів, щоб вони отримували задоволення від роботи, а для пацієнтів – комфорт під час надання медичних послуг.

 

 

Перший наш крок – це ПЛР-лабораторія, наступні – киснева станція, ремонт приміщень медзакладів», - поділився планами міський голова Вараської громади Олександр Мензул.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень