На Рівненщині перевірять усіх ВПО. У військовій адміністрації розповіли, для чого

Питання пов'язане з грошима

На Рівненщині перевірятимуть ВПО за адресою проживання. Про це сьогодні повідомив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Каже, це робиться для того, аби розуміти, чи продовжувати виплачувати таким людям соціальну допомогу. Контролює це, за його словами, органи Нацсоцслужби.

– Якщо переселенців не виявилося вдома, то людина впродовж 10 днів має з'явитися до соцзахисту населення за місцем перебування на обліку і пройти там ідентифікацію. За такий ж термін вони мають підтвердити своє місце проживання. В іншому разі соцвиплати будуть припинені, - наголошує очільник області.

Нагадаємо, що якщо ВПО змінює адресу свого початкового переміщення, йому потрібно звернутися до органів соцзахисту чи ЦНАПу. Там громадянин зможе отримати довідку ВПО із зазначенням актуальної адреси нинішнього проживання.

Раніше стало відомо, що виплати ВПО можуть скасувати після перевірки місця проживання. Їх відновлення передбачене постановою Кабміну №1168 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам» від 14.10.2022. І, як зауважується в документі, такі перевірки вибірково здійснюватимуть територіальні органи Національної соціальної служби.

Йдеться про виплату державної допмоги у розмірі 2000 грн на дорослого і 3000 грн на дитину чи особу з інвалідністю.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень