Українці можуть оформити низку виплат, але термін подання заявок обмежений

Йдеться про тих, хто впродовж останніх місяців не отримував гарантованих державою коштів

В Україні вимушеними переселенцями стали вже декілька мільйонів людей. Всі вони мають право оформити соціальну допомогу, яка наразі становить 2000 грн на дорослого і 3000 грн на дитину або особу з інвалідністю. Гроші мають приходити щомісяця – на кожного члена родини.

Втім, як повідомили у Міністерстві з питань інтеграції, є безліч людей, які з квітня ще жодного разу так і не отримали свої гроші.

 

А все – через велику кількість заявок, яку відповідні організації просто не встигали опрацювати. Тож людям дозволили подавати заявки повторно і зробити це можна до 1 грудня 2022 року.

Для оформлення повторної заявки потрібно прийти до органів соцзахисту населення. Звісно, подати заявку можна і через «Дію», втім, якщо йдеться саме про повторну подачу документів, то ефективніше буде особисто прийти в органи соціального захисту населення й заповнити все вручну на спеціальному бланку. Можна також надіслати заяву поштою.

У вас зобов’язані прийняти повторну заявку та опрацювати її – навіть якщо ви зараз не можете підтвердити подання першої заяви до 30 квітня. А якщо з якихось причин виникають труднощі, телефонуйте за номерами 15-48 або (066) 813 62 39. Якщо гроші не приходять вчасно, потрібно одразу ж про це повідомляти.

Нагадаємо, що виплати державної допомоги ВПО проводяться тричі на місяць: 3, 12 і 23 числа, але людина отримує кошти один раз на місяць. Якщо ж виникають затримки і виплати не надходять більш як місяць – це технічні проблеми, які потрібно усувати якнайшвидше, наголошують у Міністерстві.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень