Частина українців вже отримала по 3400 грн: кому передбачили грошову допомогу?

Списки формують у тергромаді та затверджують у військовій адміністрації

Мешканці звільнених від окупантів територій вже почали отримувати додаткову грошову допомогу від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у розмірі 2200 грн. Окрім державних виплат, вони отримають від «Укрпошти» ще по 1200 грн на одну людину.

Це стосується, зокрема, мешканців Харківської та Донецької областей, а також жителів населених пунктів в інших регіонах, які певний час проживали під російською окупацією.

 

Додаткова грошова допомога  

За словами віцепрем’єрки Ірини Верещук, йдеться саме про додаткові нарахування, а загалом люди з деокупованих територій можуть розраховувати на всі види допомоги, які є в Україні.

– Кожен, хто пережив окупацію, може розраховувати на всі актуальні види фінансової допомоги – і від держави, і від міжнародних гуманітарних організацій, – повідомила очільниця профільного відомства.

Жителям звільнених населених пунктів також надають гуманітарну допомогу, до якої входять:

  • харчі;
  • речі першої потреби;
  • засоби гігієни;
  • теплий одяг на зиму.

Гроші від Укрпошти  

Ідеться про додаткову грошову підтримку мешканців деокупованих територій, але поки що тільки Харківської та Херсонської областей.

Програма передбачає одноразову допомогу у розмірі 1200 грн на людину, включно з дітьми. Виплату можуть отримати всі, хто жив у населених пунктах цих регіонів.

Щоб отримати виплату від «Укрпошти», потрібно звернутися до мерії/сільради (списки формують саме тергромади). Потім ці дані погоджує обласна військова адміністрація і передає «Укрпошті».

Для консультації чи отримання додаткової інформації про грошову допомогу, можна звернутися:

до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію: 15-48

на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО: (066) 813 62 39

Джерело: Антикризовий медіа-центр

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень