Держава заплатить мільйони гривень за студентів-контрактників: десятки тисяч ще й отримають стипендії

Хто саме навчатиметься коштом держави?

Кабінет міністрів ухвалив постанову, завдяки якій студенти СТАРШИХ КУРСІВ УНІВЕРСИТЕТІВ ТА ПРОФТЕХУЧИЛИЩ, що зараз навчаються на контракті, зможуть перевестися на бюджетну форму навчання.

Про це у п’ятницю, 21 жовтня, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Маємо ще одне вкрай важливе рішення у сфері освіти. Приймаємо постанову, завдяки якій студенти старших курсів університетів та профтехучилищ, що зараз навчаються на контракті, зможуть перейти на бюджет, – розповів прем’єр.

По-перше, це стосується дітей загиблих захисників і захисниць України, учасників бойових дій та їхніх дітей.

По-друге, – внутрішньо переміщених осіб, які переїхали з громад, що перебувають в окупації або тих, де ведуться активні бойові дії.

За словами Шмигаля, всі студенти з цих категорій, які були зараховані на контракт до 2021 року включно, зможуть продовжувати навчання за кошти держави.

Загалом ми говоримо в цьому році про більш ніж 80 тисяч людей. Цьогоріч держава виділить для відповідного проекту 363 млн грн.


У Мінреінтеграції розповіли, що можливість перевестися на навчання за державні кошти отримали такі категорії студентів:

  • особи, які проживають на тимчасово окупованій території в умовах воєнного стану, на території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) на території громад, що станом на 15 жовтня та 15 лютого відповідного року включені до раніше затвердженого Мінреінтеграції переліку;
  • особи, які виїхали з таких територій;
  • діти загиблих захисників України;
  • учасники бойових дій і їхні діти;
  • особи, що отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

Що потрібно для переведення на бюджетну форму навчання?

Для переведення на бюджет необхідно звернутися із заявою до керівника закладу освіти. Навчальний заклад має здійснити верифікацію поданих документів, які підтверджують право на переведення, пояснили в міністерстві.

Студенти отримуватимуть стипендію. Її розмір залежно від категорії стипендіатів і виду навчального закладу визначений Міністерством освіти і науки.

Джерело: zaxid.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень