МСЕК більше не буде, але майже всім людям з інвалідністю знайдуть роботу: нові зміни в Україні

Такі люди будуть на електронному обліку

В Україні нарешті ліквідують сумнозвісні МСЕК, про роботу яких багато років ходять легенди. Тепер підтвердити інвалідність можна буде у «Дії».

Однак є нюанс. Влада хоче всіх людей з інвалідністю працевлаштувати. Такі плани оприлюднив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

- Медико-соціальні експертні комісії, на яких люди без рук та без ніг щороку мають підтверджувати, що у них за рік нічого не виросло, з нового 2024 року відійдуть у минуле. На їхню діяльність давно є чимало нарікань.

 

А з початком війни МСЕК та ВЛК взагалі погрузли у корупційних скандалах.

 

В Україні загострилась ситуація. На жаль, кількість людей з інвалідністю лише зростатиме.

 

І ось ці люди з каліцтвами, яким важко самостійно пересуватися, мають ще до світанку займати чергу на МСЕК, щоб довести, що у них не виросла відірвана кінцівка, повідомив Михайло Радуцький.

Нещодавно ухвалили новий закон №9158, відповідно до якого запровадили е-чергу. Незабаром буде другий крок змін — перенесення медичних комісій у «Дію».

- При цьому на порядку денному у держави – не просто підтвердження інвалідності у громадян, а активна ресоціалізація людей з інвалідністю та поновлення їхньої трудової діяльності. Адже насправді таких осіб, які абсолютно непрацездатні, не так уже й багато, вважає Радуцький.

Кожній людині можна знайти роботу, яка допоможе їй почуватися повноцінним членом суспільства.

- Якщо людина дійсно має ознаки інвалідності, то не потрібно ні першої, ні другої, ні третьої групи. Адже навіть незрячу людину можна навчити працювати в колцентрі, — каже нардеп.

Щодо людей, які зовсім безпорадні, то їм держава має забезпечити гідну пенсію та дати на допомогу соцпрацівника, який допомагав би такій людині вирішувати побутові питання.

Джерело: finance.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень