Можливий наступ на Україну з Білорусі: Як зупинити Лукашенка

Військовий експерт назвав варіанти

Фото з сайт "24 канал"

Військовий експерт Сет Кропсі розповів, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко боїться втягувати свою армію у відкриті бойові дії, але готовий надавати усіляку допомогу російським окупантам. Через це загроза більшого залучення Білорусі до війни зростає.

Збройні сили Білорусі слабкі, але активна участь у війні сприятиме ескалації та загрозі прямого конфлікту між НАТО й рф. Лукашенко уже підтримує путіна, дозволяючи російській армії використовувати свої території та склади.

Він розуміє, що подальша інтеграція з рф неодмінно означатиме повне поглинання його країни, та попри спроби Мінська балансувати між росією та Заходом, путіну вдається дедалі глибше втягувати Білорусь у свою орбіту.

 

США і НАТО мають серйозно поставитися до загрози залучити армію Білорусі у війну та діяти на випередження, – каже Сет Кропсі і пропонує 2 варіанти цієї стратегії.

По-перше, Захід має дати Білорусі чітке дипломатичне попередження про військову відповідь НАТО в разі її прямого втручання у війну.

По-друге, Лукашенку треба запропонувати можливість «відступу» ― відмовитися від підтримки путіна і на заміну отримати від Заходу захист.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомив, що протягом останніх днів росія стягує все більше військ та техніки до українсько-білоруського кордону. Втім, Київ стежить за ситуацією біля адмінкордону і готовий  реагувати на будь-які загрози з півночі.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень