Морква по-корейськи на зиму (РЕЦЕПТ)
Корейська морква проста у приготуванні і не вимагає великої кількості інгредієнтів
Морква по-корейськи подобається багатьом. Тож чому б не приготувати таку моркву самостійно, з натуральними спеціями, а не купувати на ринку, заздалегідь знаючи, що в ній присутні всілякі синтетичні підсилювачі смаку?
Крім того, морква по-корейськи — це джерело вітамінів.
Її рекомендують вживати людям, у яких є проблеми з травним трактом. Вона допомагає при закрепах. Також в такій закусці багато каротину, що поліпшує зір. А взагалі, морква по-корейськи має антисептичну, відхаркувальну, противірусну, жовчогінну та сечогінну дію.
Інгредієнти:
1 кг - моркви,
1 головка - часнику,
1 - червоний гострий перець,
0,5 ч. ложки - коріандру,
чорний мелений перець за смаком,
3 ст. ложки - 9%-го оцту,
1 склянка - олії,
6 ст. ложок - цукру,
4 ст. ложки - солі,
0,5 л - води.
Моркву помити, почистити і натерти на спеціальній тертці. Подрібнити часник, додати до моркви і перемішати.
На дно банок покласти шматочки червоного гострого перцю. Наповнити банки морквою з часником і залити окропом на 10-15 хвилин.
У підготовлену воду додати у неї сіль, цукор, оцет, спеції і олію. Поставити маринад на вогонь, довести до кипіння і проварити 1 хвилину.
Злий з банок воду і одразу залити моркву по-корейськи гарячим маринадом. Закатати банки, перевернути і вкутати ковдрою.
Залишити моркву по-корейськи до повного охолодження і зберігати у прохолодному місці.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ