Мешканець Рівненщини захворів на ботулізм

Нині він у лікарні

Четвертий випадок ботулізму з початку року зареєстрували на Рівненщині.

Гостре токсико-інфекційне захворювання виявили у 35-річного жителя Костопільського району. Діагноз підтвердили лабораторно.

За словами лікаря-епідеміолога Рівненського обласного лабораторного центру Любові Грицюти, нині чоловік лікується і перебуває під наглядом медиків:

При проведенні епідеміологічного розслідування встановлено, що постраждалий вживав консервоване куряче м’ясо домашнього приготування (тушонку). Хворому ввели ботулінічний антитоксин. Його стан значно покращився.

До слова, з початку року в Україні зареєстрували 97 випадків захворювання на ботулізм. Вісім із них мали летальні наслідки. Більшість вживали рибну продукцію, зокрема рибу в'ялену, виготовлену в домашніх умовах або придбану в місцях несанкціонованої торгівлі.

ДОВІДКОВО:

Захворювання починається з нудоти, блювання, болю у животі, порушення випорожнення без патологічних домішок. Це продовжується, у середньому, 20-24 год. Пізніше з'являється неврологічна симптоматика: порушення зору – одна з перших ознак ботулізму (хворого турбує «сітка» перед очима, двоїння предметів, важкість читання). Одночасно виникають спрага, сухість слизових оболонок, розлад ковтання, може навіть змінитися тембр голосу.

 При перших проявах хвороби слід негайно звернутися за медичною допомогою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень