«Вони дивилися на мене своїми вампірськими очима», — рівнянка про консервування помідорів

Вона майстерно описала цей процес

Рівненська поетеса, коректор газети "Вісті Рівненщини" Мирослава Іщук у соцмережі Фейсбук розмістила повідомлення, в якому з неабияким почуттям гумору описала процес домашнього консервування помідорів. Цим викликала жарти і сміх користувачів мережі.

Публікуємо її текст без змін: 

Мирослава Іщук 4 год · Півтори доби помідори дивилися на мене своїми червоними вампірськими очима з німим здивуванням, чого ж я тягну із вирішенням їхньої долі. Наливалися злістю, червоніли і грозилися стати раєм для мушок-дрозофілів. Але мою залізну витримку мало що може зламати (якщо не враховувати шкільних домашок))) Та коли кавун вночі покликав мій організм у далекі мандри, і я мало не перечепилася через ящик із цими… дарами осені, вирішила, що пора! От ще дотягну до вечора – і ні годинкою пізніше!

 

До речі, із власних, набутих потом і кров’ю спостережень: ніщо не робить кандидатів наук такими безполєзними в житті, як консервація помідорів. Тільки не сприймайте буквально, бо професори часом бувають помічніші, як консервовані помідори, особливо, якщо помідорами ти вже закусив, а поговорити з кимось за жизнь треба! Просто в процесі консервації виявляєш такі хиби в організмі чоловіка, що сама собі дивуєшся, як ти з ним вже два десятки літ живеш і років з 15 ведешся на оцю консервацію! 

 

Коротше, то в нього рука в слоїк не влазить, то не вилазить зі слоїка без моєї допомоги. Прийшлося розжалувати в асистенти. І от саме тоді я відчула себе суперзнаменитим хірургом під час неймовірно складної операції. Причому - десь в африканських джунглях! Неодмінно в джунглях, бо температура в кухні била всі мислимі рекорди, піт котився по ср… спині, заливав очі, але я чіткими й вивіреними 15-річним досвідом рухами трамбувала ті кляті помідори в слоїки й командувала: «Хрін!», «Сіль!», «Часник!», «Відстав!», «Подай!». 

 

Шкода, що після завершення операції ніхто так і не впихнув хабара у кишеню мого наскрізь промоклого потом і парою халата...

 

А ви вже все поконсервували?

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень