Monobank збільшує комісію за зняття готівки: а як щодо «Приват» і «Ощадбанку»?

Чи зміняться незабаром умови в інших українських банках

Нещодавно стало відомо, що з 1 вересня Monobank підвищить відсоток за зняття готівки з 0,5% до 0,9%. У фінустанові це пояснили тим, що чинний тариф на зняття готівки уже не здатний покривати витрати банку.

Нині ж українців цікавить, чи не планують такі ж новації запроваджувати й інші великі банки України.

На сайті Мінфін вже є відповіді від «ПриватБанку», «Ощадбанку», «ПУМБ» та банку «Креді Аріколь» щодо планів зі зміни тарифів на зняття готівки.

ПриватБанк

Державний банк, який є власником найбільшої мережі банкоматів і терміналів самообслуговування у країні, поточні комісії й ліміти на зняття готівки змінювати не планує.

На сьогодні клієнти Привату можуть безкоштовно знімати кошти з дебетової картки, а з кредитки — з комісією 1%. Банкомати цього банку видають максимум 20 000 грн протягом 3-х год.

Ощадбанк

Ще один державний банк також не планує підвищувати тариф на зняття готівки для своїх клієнтів у власній банкоматній мережі.

Наразі з пенсійних карток Ощадбанку у банкоматах інших банків безкоштовно можна зняти лише 10 000 грн на місяць. А для власників кредиток, які зніматимуть кошти у банкоматі іншого банку, діє вища комісія — 1,5% + 5 грн (проти 1% в банкоматі Ощаду).

ПУМБ

Тут також не планують змінювати тарифи на зняття готівки у банкоматах на території України. Умови користування дебетовими картками ПУМБу, зокрема всеКартою, залишаються без змін: відкриття та обслуговування картки — безкоштовне, зняття готівки в усіх банкоматах України — без комісії.

Клієнти банку можуть знімати кошти без жодних комісій, як із дебетових, так і кредитних карток. Єдиним обмеженням зараз є ліміт Нацбанку — 100 тис. грн на добу, але не більше 600 тис. грн на місяць.

Креді Агріколь Банк

У пресслужбі фінустанови кажуть, що комісії не зростатимуть, принаймні, спочатку. При цьому, як зауважують в банку, їхні карткові пакети сформовані таким чином, щоб максимально стимулювати безготівкові операції.

Між тим, у банкоматній мережі Креді Агріколь банку власники карток, емітованих іншими банками, можуть отримати до 6 тис. грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень