Монах - у лікарні, настоятель - на самоізоляції. Що відомо про випадки коронавірусу у Старому Корці

Першого хворого госпіталізували у середу

До журналістів цього тижня звернулися мешканці Старого Корця.

Тоді ми повідомляли про чоловіка, якого тривалий час лікували від астми, й зрештою у нього підтвердили covid-19.

У Рівненській ОДА повідомляли, що у монастирі провели дезінфекцію, а чоловік, який відвозив хворого – на ізоляції.

Журналісти UA:Рівне зв’язалися з цим чоловіком. Ним виявився настоятель обителі архімандрит Михаїл. Йдеться про Свято-Варварівський скит Свято-Успенського Липенського монастиря УПЦ МП.

Ось що він розповів журналістам про госпіталізованого чоловіка:

У нього зараз середній стан, сказали, що йому зараз легше. Він був на службі в монастирі в Андрусієві Гощанського району. А на другий день піднялася температура. Прийшла медичка, послухала, прописали антибіотики. І температура впала трішки.

Він лежав у келії, кололи йому антибіотики. У п’ятницю стало легше, а в суботу погіршало, став задихатись, і в неділю так само. У понеділок його завезли у лікарню.

Настоятель обителі проходив ПЛР-тестування, оскільки контактував з хворим. Він зараз у келії на ізоляції.

У списку в нас десять осіб, але на місці – шість. Вони не мають температури, нічого, тому перевіряли тільки мене. Я ж возив його у Рівне. Після того, як повернувся, то закрився в келії, не виходжу. Температура то впаде, то підніметься. Зараз до 38 підіймається, а так 37,5 – 37,8, скаче, – розповів архімандрит Михаїл.

Скит зараз – на карантині. Кожен має окрему кімнату. Служби не припиняють, з зовнішнім світом контактують лише телефонним зв’язком, сказав настоятель.

Вчора поліція приїхала, підписали документи, що ми на карантині. Нам не можна два тижні нікуди виходити і до себе не можна нікого впускати. Поліція дзвонить рано ввечері і лікар, запитують, в якому ми стані. Тільки у мене температура, – сказав він.

І вже у суботу оперативний штаб з протидії коронавірусу при Рівненській ОДА повідомив, що у селі Старий Корець офіційно підтверджено новий випадок covid-19.

Тож у селі уже підтверджено 2 випадки.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень