Мобілізовані, які купили самостійно форму, можуть не отримати компенсацію за її придбання

Чи можна виправити ситуацію?

Значна кількість мобілізованих українців, яких держава не змогла забезпечити персональним комплектом речей, змушені самостійно купувати форму та спорядження без надії на відшкодування.

Компенсацію за самостійне придбання форми зазвичай отримують контрактники після завершення служби,  каже експерт Роберт Зелді.

«Виглядає логічним, що з урахуванням проблем, яких українська армія зазнала через неготовність резервів тилу ЗСУ до мобілізації сотень тисяч громадян, мобілізовані повинні б мати право на таку саму компенсацію. Однак через безглузде регулювання переважна більшість із них не отримає компенсації попри те, що вони також виконували свій обов’язок перед державою, яка не змогла своєчасно забезпечити їх найнеобхіднішим – військовою формою», – зазначає експерт.

За словами Зелді, причина проблеми в тому, що Командування сил логістики вперто керується лише однією нормою Інструкції про організацію речового забезпечення військовослужбовців ЗСУ в мирний час і особливий період (яка навіть не стосується компенсації) та ігнорує важливі норми постанови Кабміну №178, а також рішення Верховного суду (справа №820/3719/17).

На думку експерта, цю проблему можна вирішити швидко і просто: лише одним рядком у законодавстві можна визначити, що військовослужбовці, призвані за мобілізацією, мають такий самий обсяг прав, свобод і обов’язків, що й військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом. 

Джерело: ZN

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень